Kahvenin saklanma süresi...
Kahvenin saklanma süresi. | |
Kahvenin raf ömrünü etkileyen 5 faktör var: 1. Kahvenin ne şekilde saklandığı (yeşil çekirdek, fırınlanmış çekirdek, çekilmiş kahve gibi) Kahvenin en uzun dayanan şekli yeşil çekirdek hali. Bu henüz fırınlanmamış yani kahverengi olmamış durum. En uzun bu dayanıyor. Bu durumda yıllarca saklanabiliyor. Bu etkenlerden dolayı önerilenler: 1. Kahvenin çekirdek olarak satın alınması Doğaldır ki, bu öneriler doğru ise de pratikte herkesin yapabilmesi mümkün değil. Bu nedenle eğer ortamınızın ısısı yüksek ise, (oda ısısı ve üzeri) ve nemli bir bölgede satış yapıyorsanız, önerilen son kullanım süresinin %10’unda kahveyi kaldırmanız. Yani paket üzerindeki süre 2 yıl ise kullanma süresinin son 2 ayında artık yavaş yavaş kahve asiditesini kaybetmeye başlıyor ve tadı yavanlaşıyor. Bu süre üzerinde filtre bulunan paketlerde biraz daha uzun.
|
Yorumlar
Yorum Gönder